Vadászati módok

Egyéni vadászat

Cserkelés:

ahogy a vadászirodalom fogalmaz: apró lesek sorozata. A vadász a cserkelés alkalmával gyalogosan, meg-megállva próbálja megközelíteni a hőn áhított vadat, ez koncentrációt és kitartást igénylő, különös élményt jelentő vadászati mód.

Les:

a választott hely lehet egy épített vadászles, de akár bokor, szalmabála is. Az egyik legkényelmesebb vadászati mód. Lényege, hogy a leshelyet a vad útvonalán, táplálkozási helyén kell létrehozni, ezáltal a vadásznak csak a megfelelő vad érkezését kell kivárni, vagy azt magához hívni (őzhívás, szarvasbőgés).

Barkácsolás:

lovasfogattal, illetve szánnal történik. A lovas jármű jelenléte kevésbé zavarja a vadat, illetve a leszálló vadász nyugodtan célba veheti „prédáját”, amíg a vad a lassan tovamenő fogatot figyeli. A barkácsolás legnagyobb előnye, hogy nagy területeket lehet bejárni viszonylag kis erőfeszítéssel.

Társas vadászat

Apróvad hajtás:

A hajtás viszonylag nyílt terepen történik vadászok, hajtók, illetve kutyák részvételével. A hajtásban főleg a kutyával rendelkező „puskások” foglalnak helyet, a hajtás irányában pedig az idősebb vadászok leállóként várhatják a felugró nyulakat vagy előre repülő fácánokat.

Bokrászás:

a fácán, esetleg nyúl vadászati módja. Min. 3 vadász és néhány kutya részvételével zajlik. A kis létszámú csapat árkokat, fasorokat hajt meg.

Nagyvad hajtás:

sok vadász számára a nagyvad vadászat egyik koronája, melynek alkalmával a vadászok váltókra, nyiladékokra állnak le és feléjük hajtók, kutyáik segítségével elkezdik hajtani a vadakat. Hajtáson nagyvadjaink közül kizárólag a disznó ejthető el, a terítéket színesítheti még róka és aranysakál.

Terelés:

a hajtástól lényegében az különbözteti meg, hogy ezen a vadászati módon nem vehetnek részt kutyák, kizárólag hajtók terelhetik az erdő vadjait a kívánt irányba. Terelés alkalmával vaddisznó kanon kívül trófeás vad nem ejthető el.

Főoldal

Tevékenység

Kutyás hajtások lebonyolítása

Utánkeresés

Kotorékozás

Tovább

Szolgáltatásaink

Szállás, ellátás

Egyéb szolgáltatások

Kulturális, szabadidős programok

Tovább

Vadászati módok

Egyéni vadászat

... apró lesek sorozata ...

Társas vadászat

Tovább

Kapcsolat

ROOP Kft

H-9086 Töltéstava, Széchenyi u. 25

e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Tovább